Готують наступ? Терористи виводять заборонене озброєння на першу лінію фронту

Ситуація на сході загострюється.

Бойовики. Фото: ЖЖПротягом останніх трьох діб зафіксоване збільшення кількості вогневих засобів, насамперед мінометів, включаючи 120-мм, на позиціях терористів на першій лінії, повідомляє народний депутат, координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, додаткові мінометні підрозділи перекинуті в район Горлівки, Петровський район Донецька і в район Саханка – Заїченко. Також на рубежі Саханка – Заїченко зафіксовано 7 танків бойовиків, розосереджених і замаскованих вздовж усього кордону. Крім того, ще два танки терористів зафіксовано на південний схід від Комінтернового.

В районі Веселе фіксується знаходження трьох Градів бойовиків. На Маріупольському напрямку, зокрема, в районі Комінтернове, відзначається робота т. н. "інструкторсько-методичних груп" бойовиків, які активно поширюють чутки про нібито підготовку введення в "сіру зону" "карателів" з полку "Азов" з проведенням "зачисток" серед цивільного населення.

Командування "ДНР" вживає заходів щодо забезпечення скритності перекидання техніки і озброєнь. Відмічаються масові спроби бойовиків поширювати серед місцевого населення дезінформацію. Розпускаються чутки про прибуття відомих ватажків бойовиків. Серед бойовиків і представників місцевого населення ведеться робота щодо користування соцмережами, обмеження користування засобами зв'язку.

Відзначається поява на деяких ділянках фронту дрібних підрозділів бойовиків, переодягнених у форму ЗС України, які проводять збройні провокації. Зокрема, подібна група фіксувалося в районі Жобуньки – Зайцеве (15 бойовиків, з двох 82-мм мінометів і великокаліберного кулемета відкрили вогонь по приватній забудові). Такі ж групи неодноразово фіксувалися і в районі Світлодарського плацдарму.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...