ГПУ і скандальний суддя успішно провалили справу на чотири!!! мільйони

Справу проти Віталія Даниленка, який у квітні 2015 року очолив тимчасову контрольну комісію Київради з перевірки київських АЗС, і був затриманий співробітниками СБУ і ГПУ 4 серпня того ж року під час отримання хабара, закрито.

Депутат Київради Віталій Даниленко. Фото: kyiv.depo.ua.

Кримінальне провадження стосовно екс-депутата Київради від "УДАРу" Віталія Даниленка, якого звинувачували в організації схеми вимагання хабарів з власників столичних автозаправочних станцій, закрито. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Прокурор ГПУ закрив кримінальне провадження стосовно Даниленка 13 квітня "у зв’язку з невстановленням доказів для доведення їх винуватості в суді і вичерпанням змоги на їх отримання". 26 травня суд повернув адвокату Даниленка Олександру Лисаку заставу у розмірі 1,04 млн грн, яку той вніс 10 серпня за депутата.

Нагадаємо, Віталій Даниленко, який у квітні 2015 року очолив тимчасову контрольну комісію Київради з перевірки київських АЗС, був затриманий працівниками СБУ і ГПУ 4 серпня того ж року при одержанні хабара. У ході слідчих дій у депутата і його спільників було вилучено понад 4 млн грн.

Лише в автомобілі, яким керував Даниленко та який формально належить його дружині Юлії, було виявлено 177 тис грн, майже $13 тис, 20 польських злотих та 50 євро.

Під час досудового розслідування було встановлено, що Даниленко створив злочинну схему, яка полягала в отриманні хабарів від директорів та власників АЗС Києва за не проведення перевірок та їх подальше безперешкодне функціонування.

У липні від власників однієї з фірм депутат вимагав 5 коп./л із реалізованого скрапленого газу, а за умови вирішення питання щодо можливості збільшення ціни скрапленого газу – ще 10 коп. з літра реалізованого скрапленого газу за кожні 50 коп. збільшення ціни.

Кошти передавали у конвертах через посередників, а також перераховувалися на рахунки ПП «У.К.Р.-ГЕО», засновником якого донедавна була Юлія Даниленко. До 2012 року засновником фірми був сам Віталій Даниленко. Наразі засновник фірми змінений – ним став Валерій Божко. ПП «У.К.Р.-ГЕО» з 22 квітня цього року ліквідується.

Даниленка пов’язують з екс-секретарем Київради Олесем Довгим, який зараз є народним депутатом (група «Воля народу»). Довгий брав активну участь у діяльності ГО «Школа боротьби» Даниленка. А деякі ЗМІ називали Даниленка і Довгого співзасновниками організації.

У червні 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив про незаконне розміщення у столиці 200 газових заправок.

На судовому засіданні Генпрокуратуру представляла прокурор Юлія Ломакіна. Слідчим суддею був Олег Білоцерківець, який у 2014 році відпустив на волю помічників керівника Держцентру зайнятості Володимира Галицького, які проходили по справі по багатомільйонні розкрадання та хабарництво.

Також Білоцерківець у 2012 році засудив трьох хлопців за символічне смаження яєчні на Вічному вогні у столичному Парку Слави.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...