ГПУ підозрює ВІП-чиновника в ухиленні від сплати податків

Прокуратура інкримінує Олександру Данилюку порушення ч. 1 ст. 212 ККУ (ухилення від уплаті податків).

Олександр Данилюк. Фото: Еспресо.

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів України Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків. Про це свідчить рішення Печерського районного суду столиці від 18 липня 2017 року, передають Патріоти України.

Згідно з документом, суд доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 по 2016 року.

Міністру інкримінується порушення ч. 1 ст. 212 ККУ (ухилення від уплаті податків).

Згідно з даними ГПУ, у 2010-2014 роках Данилюк очолював координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації президента України, що відповідає правді, згідно з біографією міністра, оприлюдненою на офіційному сайті Міністерства фінансів.

За вказаний період доходи Данилюка, згідно з декларацією, становили 556,1 тис. гривень. При цьому, як з'ясувало слідство, чиновник у цей час здійснив дорогі покупки, а саме, житловий будинок площею 290 кв. м вартістю 2 млн гривень та автомобіль BMW Х5.

Крім того, в 2014 році Данилюк поклав на депозитний рахунок в "Укрсоцбанку" 519,6 тис. гривень. У зв'язку з цим, у слідства виникли підозри в несплаті чиновником податків.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...