Група осіб намагалася викрасти і вивезти до Росії екс-громадянина РФ, - Луценко (фото)

Злочинна група, до складу якої входив начальник райвідділу поліції, за 17 млн доларів США планувала викрасти колишнього росіянина, який покинув країну через переслідування російською владою.

Юрій Луценко. Фото:www.rbc.ua.Прокуратура і СБУ затримали групу осіб, яка намагалась викрасти колишнього громадянина РФ і переправити його до Росії. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив Генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України.

"Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив начальник райвідділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів США, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ, який через переслідування російською владою переїхав в Україну і займається тут виробничим бізнесом", - повідомив Луценко.

У свою чергу речник Генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що викрадачі планували запропонувати працівникам правоохоронних орагнів неправомірну вигоду за сприяння у виконанні їх злочинного умислу.

"Під час отримання "авансу" у розмірі 100 тисяч доларів США, який надавався зловмисникам на виконання їх злочинних дій, останніх було затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, за які передбачено до 10 років позбавлення волі", - зазначив Луценко.

Луценко не повідомив, кого саме планувала викрасти ця група осіб.

За повідомленням Сарган, на даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

У п'ятницю прокуратура Київської області звертатиметься до суду із клопотанням щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...