І каші з бійцями попоїв: Голова МЗС Литви привіз захисникам Маріуполя вітання від Далі та всього литовського народу

На думку Лінкявічуса, Україна вже робить певні кроки у бік Евросоюзу, наприклад, прийняттям "безвізових" законів.

Міністр МЗС Литви Лінас Лінкявічус відвідав Маріуполь. Фото:http://dn.depo.ua/

На сьогодні в України не оптимістичні перспективи щодо євроінтеграції. Про це заявив у Маріуполі міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Донбас.

"Зараз ентузіазму немає, але це не означає, що його нема взагалі", - сказав міністр, спілкуючись зі студентами Маріупольського державного університету.

Він пригадав, як свого часу очолював оборонне відомство Литви, та західні колеги казали, що його країна ніколи не стане членом НАТО, але сталось навпаки. "Ми йшли не доставляти головний біль, а доповнювати існуючий ресурс", - пояснив він, як Литві вдалось інтегруватися у західно-атлантичний альянс.

На думку Лінкявічуса, Україна вже робить певні кроки у бік Евросоюзу, наприклад, прийняттям "безвізових" законів. "Я не бачу причин, чому Україні не можна надати безвізовий режим", - заявив він.

Міністр погодився зі студентами, що зараз потрібно докладати суспільних зусиль у протидії російській пропаганді, оскільки це загроза не тільки для України, але й для усієї Західної Європи.

"Брехня не є альтернативною точкою зору. Свобода брехні – це не свобода слова", - вважає міністр. При цьому він радить українцям боротись з подібною брехнею не цензурою, оскільки "це не кращий засіб", а створювати альтернативи на інформаційному полі.

Зустріч зі студентами МДУ була останньою у програмі візиту дипломата до Маріуполя. З питань безпеки організатори не повідомляли журналістам де ще він планував та встиг побувати. Лише сам Лінкявічус обмовився, що зустрічався з бійцями з передової, їв з ними кашу, та висловив щиру повагу до українських воїнів.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...