Один нуль на нашу користь: Литва заявила про невизнання виборів до Держдуми РФ у Криму

Організацію виборів у Криму в литовському зовнішньо-політичному відомстві називають "грубим випадком порушення територіальної цілісності та суверенітету України".

Ілюстрація:ru.wikipedia.orgМіністерство закордонних справ Литви вважає незаконними вибори до Держдуми Росії в анексованому Криму і не має наміру визнавати їхні результати. Про це йдеться в заяві литовського зовнішньополітичного відомства, опублікованій 14 вересня, передають Патріоти України.

"Міністерство закордонних справ Литовської Республіки засуджує спроби Російської Федерації 18 вересня 2016 року організувати вибори до Державної Думи Росії в Українській Автономній Республіці Крим, окупованій і незаконно анексованій на початку 2014 року.

Незважаючи на загальну оцінку цих виборів, яка буде пізніше, ми вже зараз принципово заявляємо, що вважаємо вибори в Криму незаконними та їхніх результатів не визнаємо", – йдеться в повідомленні.

Організацію виборів у Криму в відомстві називають "грубим випадком порушення територіальної цілісності та суверенітету України".

У МЗС Литви також підтримують рішення ОБСЄ і домовленість держав-членів Європейського Союзу не посилати до Криму спостерігачів за виборами.

У Міністерстві також висловили стурбованість спробами Росії переслідувати жителів Криму, які не підтримують окупаційну політику Кремля, в першу чергу, кримських татар.

"Ми оцінюємо це (заборону Меджлісу кримських татар – КР) як політично мотивоване переслідування і грубе порушення прав людини та політичних свобод. Ми ще раз закликаємо Росію припинити незаконну анексію Української Автономної Республіки Крим, вивести свої військові підрозділи з території України і поважати норми міжнародного права.

Ми також закликаємо надати можливість Місії зі спостереження за правами людини в Криму верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини об'єктивно оцінити порушення прав людини з боку окупаційної влади", – відзначають у МЗС Литви.

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...

Ціна нашого тепла та світла: Скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС із початку війни

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:06

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак російської армії на теплоелектростанції ДТЕК було поранено 51 енергетика, троє загинули. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook 3 травня, передають Патріоти Україн...