І нехай Путін б'ється головою об Спаську башту Кремля: експерт розповів, чому США не підуть на поступки Москві

У Стратегії національної безпеки США Росія визначена, як країна, з якою можливе військове зіткнення.

Ілюстрація:nashagazeta.chПозиція офіційного Вашингтона щодо України не залежить від переговорів в "нормандському форматі". Про це в коментарі Обозревателю розповів експерт Центру Разумкова Михайло Пашков, інформують Патріоти України.

"В минулому році американці прийняли нову Стратегію національної безпеки, де чітко визначили критерії і позиції відносин з РФ (в Стратегії йдеться про збільшену небезпеку військового зіткнення США з такими країнами як РФ, Китай, Іран і КНДР - ред.). Там визначені характер і специфіка російської агресії. Американці будуть витримувати стратегічну лінію", - сказав Пашков.

Експерт упевнений, що до переговорного процесу щодо врегулювання українсько-російського конфлікту слід залучити США. "Якщо говорити про "нормандський формат", варто продумати не тільки дорожню карту, а й структуру самого формату, залучення підписантів Будапештського меморандуму", - вважає він.

Пашков додав: "Глибше залучення міжнародних організацій - ОБСЄ, Червоного Хреста - також вигідно Україні. Це допоможе світові більш тверезо дивитися на реальну ситуацію в зоні АТО".

"Новий підхід і нові ініціативи повинні бути націлені на досягнення результату, а не зациклення на Мінську-2", - підсумував Пашков.

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...

У Харкові судитимуть зрадницю, яка відповідала за "охорону здоров'я" при окупантах

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:15

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 46-річної жительки Куп'янська, яка під час окупації працювала на росіян, передають Патріоти України. Слідчі встановили, що у червні 2022 року жінка влаштувалася начальницею "о...