І Сєня не допоможе? Антикорупційний прокурор розповів про поступ у справі соратника Яценюка

​Справу Мартиненка, «правої», чи то «лівої» руки Арсенія Петровича, можуть передати в суд до кінця весни

Назар ХолодницькийСпеціалізована антикорупційна прокуратура завершує досудове розслідування щодо екс-депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка. «Добродія» підозрюють в фінансових махінаціях з енергетичними компаніями. Про це в ефірі Громадського повідомив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький, зазначають Патріоти України.

Як запевняє високопосадовець, «при всіх позитивах, справа Мартиненка буде передана в суд до кінця весни». Холодницький зазначив, що розслідування рухається досить повільно у зв’язку з юридичними процедурами.

«Проблема в тому, що обвинувальні доручення дуже повільно виконуються. І ми не можемо пришвидшити цей процес. Коли прийде доручення з однієї європейської країни, яке ми відправили ще в лютому – тоді можна буде говорити про завершення досудового слідства щодо певних епізодів, пов’язаних з енергетичними компаніями», — пояснив антикорупційний прокурор.

Нагадаємо, у січні Національне антикорупційне бюро допитало МиколуМартиненка як свідка у двох справах. А перед цим НАБУ відмовило в порушенні справи щодо офшорів Мартиненка.

Як відомо, 20 жовтня Мартиненко написав заяву про складання мандату та зняття імунітету, після оприлюднення документів депутатом Сергієм Лещенком щодо кримінальних справ.

Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...