"Я б не поставив на майбутнє Путіна і РФ", - історик

Вертикаль влади, створена в РФ, приречена.

Володимир Путін. Фото: ЖЖ

Режим російського президента Володимира Путіна виглядає стабільним тільки на перший погляд. Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" український історик, публіцист, професор Українського католицького університету Ярослав Грицак, передають Патріоти України.

Він зазначив, що доля так званих "ДНР" і "ЛНР" залежить не від України. "Вона буде залежати від того, як довго ще протягне путінський режим. Тому що без нього вони перестануть існувати. Це буде акумулятор, який відключать від джерела живлення. Ніхто зараз не може точно спрогнозувати, наскільки великий запас міцності у Росії, хоча режим Путіна виглядає стабільним тільки на перший погляд", - вважає Грицак.

"Як свого часу говорив Наполеон, на багнетах можна прийти до влади, але на них важко всидіти. Вертикаль, яка стає дуже сильною, насправді, є дуже слабкою. Тому що поломка цієї "багнетної" вертикалі руйнує все. У нормальному суспільстві стабільність держави забезпечується не вертикаллю влади, а самим суспільством", - стверджує історик.

"Після Першої світової війни спроби провести революцію були не тільки в Росії, але і в Німеччині, Угорщині. Але в цих країнах вона не вдалася, тому що там вже існувало, хоча і дуже ослаблене, але все-таки суспільство. На відміну від Росії, де держава було всім, а суспільство було лише жалюгідним доповненням до держави Зараз Путін зробив все, щоб знищити інституціонізоване суспільство і в сучасній Росії. Тому я б не поставив на майбутнє Путіна і РФ", - заявляє Ярослав Грицак.

Не треба їх переоцінювати? Ізраїльський військовий експерт пояснив, чого очікувати Україні від безпекових угод

субота, 4 травень 2024, 8:42

Безпекові угоди з країнами-партнерами, над якими наразі працює Україна, не варто переоцінювати. Вони здатні дати нашій державі воєнно-стратегічний і моральний запас міцності, однак це не комерційні контракти, за порушення яких введуть санкції для поруш...