"Я не преступник и не бежал": Пасішник заявив, що повертається в Україну

"Набридло читати дурниці, що я втік", - сказав він, повідомивши, що намагався вилетіти в Україну відколи отримав підозру у вчинені злочину, але всі чартери були переповнені, тому він летить з пересадками.

Андрій Пасішник. Фото: ЖЖ

Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник стверджує, що справа проти нього – політичне замовлення, і він вже повертається в Україну. Про це він заявив у коментарі Українській правді, передають Патріоти України.

"Набридло читати дурниці, що я втік", - сказав він, повідомивши, що намагався вилетіти в Україну відколи отримав підозру у вчинені злочину, але всі чартери були переповнені, тому він летить з пересадками.

"Я не злочинець і готовий відстоювати свою правову позицію у цій сфабрикованій справі, в якій прослідковується політичне замовлення, щоб вивести мене з процесу повернення контролю держави над нафтовими активами, з яких роками виводились мільярди гривень", - стверджує Пасішник.

Як відомо, у середу, 9 березня, детективи НАБУ за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон. Тому підозру вони направили йому поштою.

Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за статтею 364 (ч.2) Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) детективами НАБУ було встановлено факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...