"Я відчайдушно схвильований регресом у боротьбі з корупцією у Києві. Ось вам один конкретний приклад", - Байден

Джозеф Байден порекомендував чиновникам адміністрації Трампа уважно фіксувати, що говорять і не договорюють українці, а також перевіряти, як виконують вони свої обіцянки.

Джозеф Байден. Фото: Рейтерс.

Колишній віце-президент США Джозеф Байден підкреслив, що корупція залишається найбільшою проблемою в Україні, а також порекомендував чиновникам адміністрації Трампа уважно фіксувати, що говорять представники України, а також перевіряти, як вони виконують свої обіцянки. Про це він заявив під час виступу в Раді з міжнародних відносин США, передають Патріоти України із посиланням на "Голос Америки".

Колишній чиновник застеріг - корупція залишається найбільшою проблемою України. Він порекомендував чиновникам адміністрації Трампа уважно фіксувати, що говорять і не договорюють українці, а також перевіряти, як виконують вони свої обіцянки.

"Я відчайдушно схвильований регресом у боротьбі з корупцією у Києві. Ось вам один конкретний приклад. Мені дали завдання щодо України. То ж я пам’ятаю, як відбув туди, щоб переконати нашу команду, що ми повинні надати Україні довготривалі кредитні гарантії. Я їздив в Київ 12-13 разів, і врешті мав оголосити, що ми пропонуємо ще один мільярд доларів кредитних гарантій. Я отримав обіцянки від Порошенка та Яценюка, що вони вживатимуть кроків щодо Генерального прокурора, але вони цього не зробили", - розповів Байден.

Він зазначив, що тоді пішов на прес-конференцію і сказав, що США не нададуть Україні мільярд доларів. "Я пішов на прес-конференцію і сказав: ми вам не даємо мільярда доларів. Вони мені кажуть: Ви не маєте таких повноважень, ви – не президент, президент казав, що дасть. Я такий: дзвоніть йому. Я сказав, що ви не отримуєте мільярда доларів. Я сказав: я їду через 6 годин, якщо ваш Генпрокурор не буде звільнений до того часу, ви не отримуєте грошей. І його звільнили. І на його місце поставили того, кому на той час довіряли", - поділився колишній віце -президент США Байден своїм досвідом переговорів у Києві.

Під час свого виступу Байден згадав і про Антикорупційний суд. "Вони зробили деякі дуже важливі необхідні інституційні та кадрові зміни. Але одна з трьох необхідних інституцій зараз відходить назад. Антикорупційний суд. Але вони обіцяли, що цього не станеться", - розповів Байден.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...