"Я влаштую пекло тим силам, які займаються реваншем", - Деканоїдзе обіцяє підшукати "тепленьке" місце на Донбасі поновленому судом корупціонеру (відео)

Незважаючи на рішення комісії з переатестації, яка вирішила, що Григорій Мамка не відповідає займаній посаді, сам фігурант справи з цим не погоджується, у зв'язку з чим подав до суду і поновився на посаді.

Хатія Деканоїдзе. Фото:focus.ua

Поновлений рішенням суду на посаді заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління Національної поліції України Григорій Мамка буде переведений у Донецьку область. Про це в коментарі 112 Україна заявила голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, інформують Патріоти України.

Григорій Мамка. Фото:ru.golos.ua

"Він буде відряджений у Донецьку область, він хоче служити народу України? Так, він буде служити народу України. Я влаштую пекло тим силам, які займаються реваншем. Я буду робити все для того, щоб реформа Нацполіціі відбулася, і вона обов'язково відбудеться", - заявила Деканоїдзе.

Також вона додала, що якщо Мамка після переведення на схід візьме лікарняний, стан його здоров’я кожен день перевірятиме інспекція Нацполіції.

Водночас речник Нацполіції України Ярослав Тракало повідомив, що на рішення суду буде подана апеляція. Також він каже, що не знає, на якій посаді він приступить до роботи.

"Та посада на яку він претендує, наприклад може бути зайнята і його можуть перевести в кадровий резерв, а там відділ кадрів буде розбиратись", - сказав Тракало.

У той же час сам Григорій Мамка в ефірі телеканалу розповів, що сьогодні вже виходив на роботу.

"Рішення підлягає негайному виконанню, я сьогодні зранку був на роботі, зайшов до керівника, посада моя не зайнята, нікого там не представлено. Я зайшов до безпосереднього керівника, сказав, що по рішенню суду негайного виконання, зобов’язаний прибути на роботу, і доповісти про те, що я готовий до виконання своїх обов’язків", - каже Мамка.

Він звернув увагу на те, що представники Нацполіції не подали жодного пояснення, або заперечення в рамках судового розгляду, а все "намагалися затягнути цей процес, або перенести, або зупинити якимось чином".

У поліції розповіли, що суд посилався на кілька причин при прийнятті рішення.

"Найцікавіша та, що пан Мамка не підлягає атестації і також, що атестаційна комісія не надала належної оцінки його всіх реалій, заслуг", - сказав Тракало.

Окрім того, нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко повідомив, що, по його інформації, Мамка не пройшов атестацію через конфлікт із нардепом.

"Наскільки я знаю, у випадку Мамки є антагонізм з одним з народних депутатів, який дуже близький до нинішнього міністра внутрішніх справ, і саме через це у Мамки виникли такі проблеми з проходженням переатестації. Нажаль не можу (назвати прізвище, - ред.) з етичних міркувань, оскільки це не довершена інформація, але от є така версія, що цей депутат посприяв тому, щоб якимось чином вплинути на атестаційну комісію", - прокоментував Луценко.

Цю інформацію підтверджує і сам Мамка. "Так, є така ситуація. Поки факти перевіряються, але в чому ситуація - в одній з атестаційних комісій був помічений помічник цього одного з народних депутатів, від громадської організації. Там я звернувся з заявою, факти перевіряють. Помічник, здається його прізвище Рудь", - сказав поліцейський.

Також він озвучив свої претензії до атестаційної комісії. "Я проходив першу комісію, перше рішення було, що я не відповідаю займаній посаді по професійним своїм здібностям. Комісія не запитала в мене жодного питання з приводу професійних здібностей, а всі питання базувалися тільки на інформації, яка є в мережі інтернет.

З приводу того, чому я не пройшов, мені цього ніхто не повідомляв, і в причинах мого не проходження просто було написано "не відповідає займаній посаді" і все. Я не погодився з рішенням комісії, тому що мені не пояснили на підстав чого я не відповідаю займаній посаді", - сказав Мамка.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...