Як тільки Путін буде готовий: Стало відомо, що планують Порошенко, Меркель і Олланд

Президент Франції заявив про підготовку нової зустрічі у нормандському форматі.

Олланд, Порошенко і Меркель. Ілюстрація:korrespondent.net

Лідери Франції, України та Німеччини готують нову зустріч в нормандському форматі з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це 21 червня в Парижі заявив президент Франції Франсуа Олланд, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, як тільки президент Росії Володимир Путін буде готовий до зустрічі, вона відбудеться.

На спільній прес-конференції зі своїм українським колегою Петром Порошенком Олланд відзначив певний прогрес у ході виконання мінських угод.

"В рамках нормандського формату мінські угоди були доопрацьовані таким чином, щоб максимально знизити рівень напруженості на сході України", - сказав він.

Олланд підкреслив, що завдяки "Мінську-2" відбувається обмін заручників, "в плані безпеки також є суттєві зміни".

Поряд з цим президент Франції зазначив, що виконані не всі умови мінських угод: "виборче законодавство, проведення (місцевих) виборів на сході України, звільнення всіх заручників". Також він заявив про відсутність "гарантій того, що (українсько-російський) кордон знову контролюється Україною".

"Повний пакет мінських угод повинен бути виконаний. Ми використовуємо (для цього) всі можливості", - заявив Олланд.

"Я, пан президенте (Порошенко), канцлер (Ангела) Меркель готуємо нову зустріч в нормандському форматі для того, щоб посилити виконання всіх етапів мінського процесу. Ми також прив'язуємо (до "Мінська-2") питання санкцій.

Перші санкції були введені після анексії Криму. Потім санкції були посилені, щоб був імпульс для виконання мінських угод. Ми будемо готові продовжувати моніторинг (ситуації на Донбасі) для поетапного зняття санкцій. Але поки це не виконано, все це знаходиться в чіткій прив'язці до мінських угод", - сказав Олланд.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...