Як Україні вийти зі скандалу з НАБУ, щоб не втратити довіру США та ЄС - шведсько-американський експерт

​Не дарма після важкої ночі переговорів з західними союзниками та спонсорами, президент Порошенко кинувся в авральному темпі запроваджувати антикорупційний суд в Україні. Те, чого так довго намагались уникати і на Грушевського і на Банковій.

Україні потрібно не наступати на антикорупційні органи, а підтримувати їх та активно продовжувати антикорупційну реформу, один із основних пунктів якої – створення антикорупційного суду. Про це в інтерв'ю ТСН сказав старший науковий співробітник The Atlantic Council Андерс Аслунд, зазначають Патріоти України. Шведсько-американський економіст та дипломат, провідний міжнародний експерт із питань національних економік України, Росії та країн колишнього СРСР.

- Яка реакція США та Європи на ситуацію з НАБУ в Україні?

- Звичайно, це дуже жорстка реакція, тому що тільки одна причина, чому хтось може атакувати НАБУ - через те, що не хочуть боротьби проти корупції в Україні.

- Що роблять і чого хочуть США і Європа?

- Перше - це просто пояснити дуже яскраво і ясно, що є така західна позиція - не тільки США, а й МВФ, і Європейський союз мають таку позицію. Друге - конкретні заходи: чи не надавати допомогу, якщо головна мета уряду України - красти. Звісно, більше грошей від ЄС і МВФ не буде, якщо не буде незалежного антикорупційного суду в Україні.

- Які кроки української влади покажуть, що вони знову поводяться "добре"?

- Перше: залишити НАБУ - прибрати цей законопроект (про спрощене звільнення керівника НАБУ та інших силових та антикорупційних структур) у Раді. Друге - представити законопроект про те, щоб створити незалежний антикорупційний суд.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...