Як в Києві пройшов військовий парад (фото)

В параді взяли участь близько 4 тисяч військовослужбовців.

На Хрещатику пройшов військовий парад до 25-ї річниці Незалежності України. Фото: Reuters.

У центрі Києва пройшов військовий парад, присвячений 25-й річниці Незалежності України. Участь в параді взяли близько 4 тис. військовослужбовців, в тому числі - морська піхота, повітряно-десантні війська, сили спеціальних операцій, а також бійці Національної гвардії та інших родів військ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukranews.

У параді також брали участь представники армій Польщі і Литви, які знаходяться в складі українсько-польсько-литовської бригади.

Хрещатиком маршем пройшли курсанти академії внутрішніх справ, академії Нацгвардії, академії Державної прикордонної служби та інших силових відомств. Військові пройшли під музику одного з козацьких маршів.

Також у параді була задіяна військова техніка - танки, бронемашини, зенітні комплекси "Оса", тактичні ракетні комплекси "Точка У", самохідні гаубиці "Мста", системи реактивного залпового вогню "Град" і "Смерч", комплекси "Бук", зенітно -ракетні комплекси "С-300" та інші зразки військової техніки, що знаходиться на озброєнні армії.

Участь у святкових заходах на Майдані взяли перші особи держави, екс-Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко, глава АП Борис Ложкін, а також президент Польщі Анджей Дуда. Також на Майдані були присутні ветерани АТО і бійці ВСУ.

24 серпня президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України двом військовослужбовцям ЗСУ і двом бійцям - посмертно.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...