​Якщо б Путін тільки знав: 2014-го російськи танки могли за три дні пробитись до Харкова та Одеси - Бірюков

Господар Кремля просто не вистачило впевненості в собі. Не останню роль в цьому зіграла відчайдушний спротив ЗСУ та добробатів.

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що в 2014 році Росія могла майже без опору за два-три дні зайняти Одесу і Харків, а в Києві російським військам готові були протистояти всього 10 бронетранспортерів. Про це чоловік сказав в інтерв'ю порталу Online.ua, зазначають Патріоти України.

За його словами, в серпні-вересні 2014 го 79-я окрема десантно-штурмова бригада Збройних сил України (ЗСУ), що прикривала південь країни, виконувала рейд в тилу російських найманців на Донбасі, підходила до міста Новоазовськ. На всьому просторі від Маріуполя до Одеси не було жодного військовослужбовця ЗСУ.

Бірюков розповів, що російські війська могли не заходити до Маріуполя, а вийти на пряму дорогу на Херсон і Одесу. «И вот они по асфальту танчиками могли бы доехать до Одессы. За два-три дня. Не встречая никакого сопротивления — некому было бы сопротивляться», - зазначив радник Порошенка.

Не набагато краща була ситуація на київському напрямку. «Им можно было не заходить в Харьков. Им нужно было бы одну танковую бригаду вывести на трассу Харьков — Киев — и здесь, в Киеве, их встречала бы 101-я бригада охраны Генерального штаба. Десять БТР, которые за неделю до этого прокатились по Крещатику и Майдану во время парада на День независимости 2014 года», - повідомив Бірюков.

На думку радника президента, зміцнити армію допомогли мінські угоди, підписані 5 вересня 2014 року. «Минск» нам дал возможность создать 19 новых бригад и укомплектовать их техникой на 100 процентов», - підкреслив Бірюков.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...