Якщо Януковича повернуть на Донбас, Захарченко та Плотницкий теж на ліфті "покатаються" - Тука

Заступник міністра прокоментував появу нового "плану" по закінченню війни з РФ.

Віктор Янукович. Фото:https://strana.ua/

Можливе повернення екс-президента Віктора Януковича, який утік в РФ, на певних правах в Україні не виключено, але воно відразу ж спричинить за собою ліквідацію ватажків так званих "ДНР" Олександра Захарченко та "ЛНР" Ігоря Плотницького. Таку думку в коментарі InfoResist висловив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, передають Патріоти України.

Чиновник прокоментував появу нового "плану" по закінченню війни з РФ.

"Я швидше за все думаю, що вони будуть Віктора Федоровича намагатися інтегрувати в Україну. Гарантуючи певні статуси, федералізацію та подібне" - зазначив він.

При цьому Тука сумнівається, що Плотницкий і Захарченко так просто віддадуть владу Януковичу.

"Я практично впевнений, що Захарченко та Плотницкий в найближчому майбутньому теж на ліфті покатаються. А на білому коні овоча (Януковича. - ред.) привезуть на трьох - чотирьох БТРах. Я таке допускаю. І зроблять з нього образ батька Донбасу" - вважає заступник міністра.

У той же час, Тука сподівається, що немає передумов схилити Україну до такого рішення, "у всякому разі, з мого боку так точно немає".

Заступник міністра додав, що подібний план може бути реалізований за допомогою контрастів.

"Одні будуть кричати: гангрена і відрізати, і тут прийдуть миротворці, які в піку" гангрени "скажуть - ні, відрізати не треба, а давайте візьмемо, але з особливим статусом" - підсумував Тука.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...