"Якщо він не готовий до рішучих кроків": Маккейн і демократи вимагають від Трампа скасувати зустріч із Путіним

На думку сенатора Маккейна, якщо президент Трамп не готовий вимагати від Путіна відповіді, то саміт у Гельсінкі не варто проводити.

Джон Маккейн. Фото: Рейтерс.

Слідом за висуненням Мін'юстом США обвинувачень 12 російським агентам у справі про втручання у вибори президента, кілька американських сенаторів, включно з республіканцем Джоном Маккейном, закликали Дональда Трампа скасувати майбутню зустріч із Путіним. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на CNBC.

Зокрема, у своїх заявах багато демократів підкреслили, що не вірять у наміри Трампа, який часто висловлює бажання поліпшити відносини США та Росії, протистояти Путіну щодо ролі Росії на виборах у 2016 році. До них приєднався принаймні один республіканський сенатор - Джон Маккейн з Арізони, який часто критикує Трампа та Росію.

Маккейн опублікував заяву, в якій йдеться, що Трампу не слід зустрічатися з Путіним, якщо він не готовий притягнути того до відповідальності. "Сьогоднішнє обвинувачення (12 російських агентів. - Ред.) - це результат важкої роботи американського правоохоронного і розвідувального співтовариства. Ці люди присвятили життя притягненню до суду тих, хто хоче заподіяти нам шкоду. Ці викриття є доповненням до тих свідчень, які підтверджують, що уряд Володимира Путіна планував втручання у вибори 2016 року, щоб підірвати віру американців у нашу демократію. (...) Президент Трамп має протистояти Путіну із позиції сили і продемонструвати йому, що доведеться заплатити серйозну ціну за агресію проти США і проти інших демократичних держав. Якщо президент Трамп не готовий вимагати від Путіна відповіді, то саміт у Гельсінкі не варто проводити", - написав Маккейн.

Однак видання зазначає, що адміністрація Трампа навряд чи скасує зустріч. Прес-секретар Білого дому Сара Хукабі Сандерс сказала в п'ятницю ввечері NBC News, що саміт, "як і раніше, на порядку денному".

Нагадаємо, раніше США висунули обвинувачення 12 російським розвідникам у справі про втручання у вибори президента. У прес-релізі названо імена обвинувачених: Віктор Нітикшо, Борис Антонов, Дмитро Бадін, Іван Єрмаков, Олексій Лукашев, Сергій Моргачов, Микола Козачок, Павло Єршов, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Ковальов.

Ті ж імена вказано у висновку, опублікованому представниками спецпрокурора Роберта Мюллера. Американські спецслужби підозрюють, що Кремль втрутився у виборчу кампанію в США, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах. Спеціальний прокурор і кілька комітетів Конгресу займаються розслідуванням того, чи не вступали члени виборчого штабу Трампа у змову з представниками Кремля.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...