Якщо влада буде такою беззубою, дійде до самосуду, - Георгій Тука про звільнення Медяника

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб вважає, що такі, як Медяник, повинні полірувати нари, а не гуляти на волі в Києві або інших містах України.

Георгій Тука. Фото: YouTube.

Колишній народний депутат України від Партії регіонів Володимир Медяник повинен "полірувати нари, а не гуляти на волі", заявив "ГОРДОН" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і екс-глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передають Патріоти України.

"Звільнення Медяника з СІЗО - повна несподіванка. У мене внутрішня настороженість від цієї новини. Не можу сказати, що я задоволений тим, що Медяник опинився на волі. Такі, як він, повинні полірувати нари, а не гуляти на волі в Києві або інших містах України ", - заявив Тука.

Заступник міністра сподівається, що Медяник пішов на угоду зі слідством і дав свідчення проти більших представників режиму Віктора Януковича, тому проти нього і закрили кримінальне провадження. Але, за словами Туки, він в це мало вірить.

"Мені дуже хочеться вірити, що Медяник пішов на угоду зі слідством, і на підставі його свідчень будуть відкриті справи щодо куди більших осіб колишньої Партії регіонів. Дуже хочеться вірити, але достовірної інформації про це немає", - підкреслив Тука.

"Я прекрасно розумію і поділяю почуття людей, які незадоволені, що до цього часу жоден регіонал не сидить у в'язниці. Як на все, що відбувається, реагувати - не знаю, у мене немає готового рецепту. Але якщо влада буде демонструвати таку беззубість, це може закінчитися ланцюжком самосуду. Просто махнути рукою на подібні події не можна, інакше це означає зрадити все, що ми пережили з 2014 року ", - підсумував Тука.

24 жовтня 2016 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо Володимира Медяника - народного депутата 2012-2014 рр. від Партії регіонів. Екс-регіонал вийшов на свободу зі слідчого ізолятора СБУ.

Медяник був заарештований в серпні цього року, йому інкримінували замах на територіальну цілісність України і причетність до створення та участі в терористичній організації "ЛНР". Екс-нардеп наполягав, що ніколи не допускав висловлювань, спрямованих на розпалювання конфлікту на Донбасі.

22 жовтня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, так як у прокуратури немає доказів його провини.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...