Якщо вибори на Донбасі: Савченко зробила заяву про Росію і "ЛДНР"

Українці, які мешкали на сході, мають право вибору, переконана нардеп.

Надія Савченко. Фото: ЖЖ

Вибори на Донбасі можливі за умови його звільнення від окупантів, заявила народний депутат Надія Савченко, повідомляють Патріоти України.

"Як бути з тими мешканцями Донбасу, які виїхали на неокуповану частину України? Вони не можуть повернутися зараз у свої домівки, тому що вони розкрадені та забрані, вони не можуть приїхати назад, тому що їх там схоплять і посадять у в'язницю. Який може бути вибір? Усі люди, які там жили колись, мають право вибирати. Так давайте зробимо так, щоб вони могли безпечно повернутися і потім тільки вибирати.

Росія і "ЛНР" та "ДНР" не можуть забезпечити повернення людей туди. Мені люди про це говорять, вони бояться, вони не повернуться. Вони теж мають право голосувати, - сказала вона в ефірі 112 Україна. До слова, Савченко відмовилася від статусу учасника бойових дій.

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...

Новий злочин ворога, ще й на Великдень: Окупанти вгатили по Одещині "Іскандером" - є пошкодження та потерпілі

неділя, 5 травень 2024, 10:54

Окупаційні війська Росії протягом минулої доби здійснили ракетний удар по Одещині крилатими ракетами, імовірно "Іскандер-К". Про це повідомили Сили оборони півдня, передають Патріоти України. Відомо, що внаслідок удару поранено чотири особи, пошкодже...