Янукович приїде на суд, якщо Україна розслідує справу про замах на його вбивство, - адвокат Сердюк

​Захист Януковича отримав виклик до Генпрокуратури для отримання матеріалів досудового розслідування.

Віталій Сердюк. Фото: 112. Україна.

Екс-президент Янукович готовий прибути в Україну для участі у суді у разі забезпечення особистої безпеки і розслідування справи про замах на його вбивство. Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112.Україна.

«У нас є інформація про виклик на завтрашній день для проведення певних процесуальних дій. З цього приводу особисто Віктор Янукович підписав відкрите звернення до ГПУ, яке завтра буде подано і оприлюднено для суспільства», - сказав він, додавши, що захист також наполягає на якнайшвидшому закінченні розслідування справи і передачі її в суд.

Відповідаючи на запитання, за яких умов екс-президент особисто прибуде до суду, Сердюк сказав: «Захист робить все, щоб якомога швидше було закінчено розслідування у справі про замах на вбивство Януковича. Якщо ця справа все-таки буде розслідувана, будуть встановлені особи та держава зможе забезпечити безпеку, він буде брати участь особисто в цій справі. Поки це буде дистанційно».

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...