"Їдуть постріляти": Затриманий СБУ терорист розповів, хто воює в лавах армії "ДНР" (фото, відео)

Серед "ополченців" Донбасу дуже мало українців - армія "ДНР" складається з росіян, які приїжджають в Україну, як на сафарі.

Затриманий бойовик "Сьомий". Фото: прес-служба СБУ.

Затриманий на Донбасі співробітниками СБУ терорист зізнався, що в рядах "ДНР" проти України воюють в основному громадяни Росії. Відповідне відео допиту оприлюднила прес-служба СБУ, інформують Патріоти України.

Відзначається, що терорист виявився жителем Покровська Донецької області на прізвисько "Сьомий". Чоловік брав активну участь в бойових діях проти підрозділів Збройних сил України. Затримання зловмисника сталася, коли він намагався потрапити на мирні території для вирішення особистих питань.

В ході допиту "Сьомий" розповів, що його підрозділ дислокувався в районі промзони Авдіївки. "Все командування - тільки росіяни", - сказав він.

За словами затриманого, в рядах найманців дуже мало українців - головним чином тільки ті, хто "відзначився в 2014-му році". "В основному - це росіяни. Ті, які приїжджають з Росії повоювати, постріляти", - додав він.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у терориста носії з фото- і відеоматеріалами, де були докази його участі в боях проти українських військових. У прес-службі відзначили, що у чоловіка були при собі нагороди від ватажків бандитських угруповань.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру", - додали у відомстві.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...