Є небезпека: Поліція взяла під охорону територію колишніх війських складів у Сватовому (фото, відео)

Це необхідно, щоб не допустити туди проникнення місцевих жителів і «мисливців» за металом.

Сватове. Фото: ЖЖ

Сьогодні у місті Сватове питання безпеки стоїть дуже гостро. На території колишніх складів ракетно-артилерійського озброєння небезпечно, тому що там залишилося багато боєприпасів, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу. Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Минуло вже більше трьох місяців після страшної трагедії у Сватовому. Тоді, 29 жовтня 2015 року вибухнули склади з боєприпасами, пожежа «панувала» у місті, було зруйновано кілька приватних будинків, постраждали багатоповерхівки, соціальні об'єкти та школи. Поблизу згорілого складу боєприпасів було все всіяне осколками і снарядами, які не розірвалися.

Сотні саперів та військовослужбовців працювали над тим, щоб ліквідувати наслідки цієї трагедії. Вони прочісували поля, дороги, околиці міста. Начебто усе зачистили, усі нерозірвані боєприпаси знешкодили.

Зійшов сніг і стала очевидною страшна картина. На території складів під обламками сторчать нерозірвані снаряди, міни та інші боєприпаси. Все це загрожує життю та здоров'ю місцевому населенню.

Поліцейські з власної ініціативи взяли цю територію під охорону, щоб не допустити туди проникнення місцевих жителів і «мисливців» за металом.

Відпрацьовуються пункти прийому металу, щоб саме туди не потрапили вибухонебезпечні предмети, і місту не загрожувала небезпека від їх детонації.

Питання зачищення цієї території потребує негайного вирішення.

Фото: управління національної поліції в Луганській області

Нагадаємо, що пожежа на військових складах у Сватовому Луганської обл. почався увечері 29 жовтня приблизно о 19:35. Всього на складах знаходилося близько 3,5 тис. тонн боєприпасів. Займання вдалося згасити 5 листопада.

В результаті інциденту постраждали 1705 квартир і будинків, а також 16 осіб. Ще 4 місцевих жителів загинули. Існує кілька версій причин загоряння складу. Одна з них - недбалість посадових осіб, друга - теракт.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...