Є поранені: У штабі АТО повідомили про загострення ситуації на Донбасі

За минулу добу двоє українських військовослужбовців отримали поранення в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook інформує прес-центр штабу АТО, повідомляють Патріоти України.

"Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО загострилася. Якщо до 18:00 бойовики проявляли незначну активність, то ввечері і вночі ворог істотно збільшив кількість обстрілів наших позицій, використовуючи при цьому міномети різних калібрів", - сказано в повідомленні.

Найбільш неспокійно було на донецькому напрямку, де з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, великокаліберних кулеметів, гранатометів терористи чотири рази били по наших позиціях поблизу Авдіївки.

"Увечері і вночі окупанти тричі відкривали вогонь із 120- і 82-мм мінометів, гранатометів, озброєння БМП, стрілецької зброї по укріпленнях біля Пісків. Крім того, близько 20:00 в районі Кам'янки ворог випустив 12 мін калібру 82 міліметри", - повідомили військові.

На приморському напрямку бойовики застосовували міномет і гранатомет поблизу Широкиного і двічі обстрілювали укріплення ЗСУ на підступах до Водяного.

"На луганському напрямку єдиною гарячою точкою було селище Кримське. Тут після 18.00 противник тричі відкривав вогонь по українських позиціях із гранатометів і великокаліберних кулеметів", -заявили в штабі.

"Всього за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 27 разів порушили перемир'я. Двоє наших захисників отримали поранення. З огляду на пряму загрозу життю українських військових під час обстрілів, сили АТО кілька разів відкривали вогонь", - резюмували в ЗСУ.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...