Євро-2016: Служба безпеки України попередила 15 терактів, які планувалися у Франції, - Василь Грицак

Співробітниками СБУ була проведена операція, в ході якої деякі з них грали роль продавців зброї.

Василь Грицак. Фото: ukr.media.

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що спецслужбам України вже вдалося присікти 15 можливих терактів, які готувалися для Євро - 2016. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Службі безпеки України вдалося попередити серію з 15 терористичних актів, які планувалися на території Франції перед і під час чемпіонату Європи з футболу", - заявив глава СБУ.

За словами Грицака, в грудні 2015 року в Україну прибув француз, який почав активну нібито волонтерську діяльність на Сході України. Далі приїжджий почав активно цікавитися місцями, де можна придбати зброю і вибухівку, був незадоволений французьким урядом щодо масової міграції іноземців з країни. У той момент він заявив про бажання зробити кілька терактів з метою протесту.

Співробітниками СБУ була проведена операція, в ході якої деякі з них грали роль продавців зброї.

Французу був переданий арсенал, що складався з автоматів Калашникова, тисяч патронів, гранатометів з зарядами, величезної кількості тротилу і детонаторів.

Через півроку "ведення" службами потенційного терориста, він був затриманий. Громадянину Франції інкримінували статті 201 (контрабанда), 258 (теракт) і 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Глава СБУ також підозрює, що француз міг бути завербований російською стороною.

"Уявіть собі, якби громадянин України разом з громадянином Франції, завантаживши озброєння в автомобіль, перетнув кордон, і в одній з європейських країн їх зупинили і поклали на землю ... І це все напередодні Євро ... Україну б, звичайно, звинуватили в експорті тероризму. На сьогодні СБУ, її слідство допускає російський слід в цій справі ", - припустив Грицак.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...