Європарламент обирає президента: В першому турі визначився лідер

​За процедурою, таємне голосування може проходити в чотири тури.

Європарламент сьогодні обирає президента. Фото: Корреспондент.

Європейський парламент не зміг обрати президента в першому турі голосування. Другий раунд почався о 13.00. За результатами голосування в першому раунді лідирує представник групи Європейської народної партії Антоніо Таяні - він набрав 274 голоси. Відповідні результати сьогодні в Страсбурзі в рамках голосування оголосив президент ЄП Мартін Шульц, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перед голосуванням він також повідомив, що лідер групи Альянсу лібералів і демократів Гі Верховстадт зняв свою кандидатуру.

Шульц повідомив, що всього в голосуванні взяли участь 718 депутатів. Недійсними визнано 35 голосів, дійсними - 683 голоси.

«Це означає, що абсолютна більшість складає 342 голоси. Це необхідно для перемоги в першому раунді», - констатував президент ЄП.

Друге місце за результатами голосування зайняв лідер групи Альянсу соціалістів і демократів Джанні Піттелла, який набрав 183 голоси.

Віце-президент групи Європейських консерваторів і реформістів Хельга Стейвенс отримала на свою підтримку 77 голосів, італійський депутат від групи Європейських об'єднаних лівих / Північних зелених лівих Елеонора Форенца - 50 голосів, депутат з Великобританії від груп Зелених Джин Ламберт - 56 голосів і депутат з Румунії від групи «Європа для націй» Лоренцо Ребега - 43 голоси.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...