Європейський суд частково скасував санкції проти друга Путіна

Генеральний суд в Люксембурзі анулював санкції щодо Аркадія Ротенберга періоду з 30 липня 2014 року по 14 березня 2015 року, визнавши критерії, за якими їх було накладено, недостатньо визначеними з юридичної точки зору.

В.Путін та А.Ротенберг. Фото: ZN.ua.

Європейський суд у Люксембурзі частково задовольнив скаргу близького друга російського президента Володимира Путіна мільярдера Аркадія Ротенберга щодо персональних санкцій у зв'язку з анексією Криму. Про це йдеться в відповідному рішенні суду, пишуть Патріоти України.

"Генеральний суд частково підтримує для анулювання (санкцій, - ред.) щодо Ротенберга. Він скасовує обмежувальні заходи періоду з 30 липня 2014 року по 14 березня 2015 року, але підтверджує їх відносно періоду з 15 березня 2015 по 15 вересня 2016 року", - йдеться в рішенні.

На думку суду, критерії, за якими було накладено санкції, недостатньо визначені з юридичної точки зору, а близькість підсанкційних осіб до тих, хто в Росії приймає рішення, не обов'язково означає отримання якоїсь вигоди.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...