Ігнорування міжнародного законодавства:Україна звернулася до ПАРЄ через візит французьких депутатів до Криму - Ар'єв

У заяві делегації України говориться, що візит французьких парламентаріїв на анексований півострів і висловлювання деяких делегатів ПАРЄ підривають довіру до Асамблеї.

Українська делегація звернулася до президента ПАРЄ. Ілюстрація:dt.ua

Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи звернулася до президента ПАРЄ Педро Аграмонте в зв'язку з незаконним візитом до Криму групи французьких депутатів на чолі з делегатом асамблеї Тьєррі Маріані. Заяву оприлюднив глава української делегації Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Ми не збираємося поважати права політиків на демонстративне ігнорування законів і неповагу до країн-членів Ради Європи", - йдеться у зверненні.

Делегація України зазначила, що після аналогічного візиту в Крим рік тому ПАРЄ не встановила правила, які б регламентували повагу до міжнародного та національного законодавства.

До заяви додали світлину політиків з пам'ятником "зеленим чоловічкам", яка свідчить про неповагу до територіальної цілісності України.

"Разом з висловлюваннями деяких делегатів ПАРЄ про готовність прийняти делегацію РФ без дозволених правилами ПАРЄ обмежень за невідповідність РФ стандартам Ради Європи, все це разом підриває довіру до самої Асамблеї", - заявляє українська делегація.

Як відомо, делегація французьких парламентаріїв на чолі з Тьєррі Маріані прибула в окупований Крим 29 липня. Депутати мають намір пробути на анексованому півострові до 31 липня.

Як повідомлялося раніше, французька делегація депутатів прогулялася по Сімферополю, поцілувавшись з пам'ятником "Ввічливим людям".

Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

понеділок, 29 квітень 2024, 11:57

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Не...

"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

понеділок, 29 квітень 2024, 11:52

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України. «Є низка нап...