Її викрадення і ув'язнення суперечить нормам міжнародного права, правам людини і гуманності, - президент Словаччини виступив на захист Савченко

Особисті мужність і боротьба з несправедливістю української льотчиці не можуть залишити байдужими, вважає словацький лідер.

Андрій Кіска. Фото:www.rbc.ua

Словаччина закликала Росію негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це заявив президент країни Андрій Кіска, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Я переконаний, що Надія Савченко повинна бути негайно звільнена і повернена в Україну до своїх рідних і близьких", - сказав словацький лідер.

Він підкреслив, що її особисті мужність і боротьба з несправедливістю не можуть залишити байдужими. "Надія Савченко бореться за свою свободу. Її здоров'я погіршується. І в ці дні вона змушена боротися за своє життя", - підкреслив президент Словаччини.

Кіска зазначив, що її незаконне викрадення на території України і ув'язнення в Росії суперечить нормам міжнародного права, принципам прав людини і гуманності.

Також, за словами Кіски, ув'язнення Савченко суперечить Мінським домовленостям.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...