Інтриги "печерського двору": Гройсман уникнув відставки, хоча вже зібрали 240-260 голосів нардепів - Кошкіна

За словами журналістки, всі учасники процесу хотіли, щоб головним ініціатором відставки Гройсмана був президент Петро Порошенко, який публічно мав би заявити, що незадоволений роботою глави Кабміну, але він цього не зробив.

Володимир Гройсман. Фото:УНІАН

Питання про відставку Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра відклали. Про це йдеться в матеріалі шеф-редактора інтернет-видання LB.ua Соні Кошкіної, інформують Патріоти України.

"Ще три тижні тому на Банковій запевняли: саме так і станеться: прем'єра з посади буде зміщено, Кабмін – суттєво переформатовано. Проте в якийсь момент "щось пішло не так", і сьогодні тему зі звільненням відкладено. Щодо окремих міністрів кабінету Гройсмана консультації ще тривають", – зазначила вона.

Джерело, яке безпосередньо займалося організацією процесу ротації Кабінету Міністрів, розповіло журналістці, що за відставку Гройсмана готові були проголосувати від 240 до 260 нардепів.

"І це навіть не тому, що всі так хотіли відставити Гройсмана – до нього ставлення у більшості нейтральне, ні погане, ні добре, просто ніяке. Ні, народ, звичайно, відразу запитував про те, хто замість. І коли чули, що це – Турчинов (секретар РНБО Олександр Турчинов – ред), дуже надихалися і відразу погоджувалися голосувати. Навіть групи готові були давати голоси", – розповів співрозмовник.

За інформацією Кошкіної, усі учасники процесу хотіли, щоб головним ініціатором відставки Гройсмана був президент Петро Порошенко, який публічно заявив, що незадоволений роботою глави Кабміну, але він цього не зробив.

"Задум із відставкою Гройсмана існував, так, тут приховувати нічого. Але такого, щоб затверджене рішення – ні, такого не було. Хоча, ґрунт, звичайно, зондували", – розповіло джерело Кошкіної в Адміністрації Президента.

Журналістка зазначає, що всі ті, хто готовий був підтримати відставку Гройсмана, зараз від цього відмовляються.

Вона пише, що поки не вирішили ситуації з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом та в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун. Кошкіна прогнозує, що, найімовірніше, Насалик залишиться на своїй посаді. Вона зазначає, що ситуація із Супрун непроста. Гройсман "стоїть за неї горою", але не факт, що його зусиль буде досить, підкреслює вона.

14 лютого Соня Кошкіна повідомляла, що в Адміністрації Президента задумали сценарій з усунення Гройсмана з посади прем'єр-міністра, зазначивши, що саме Гройсмана на Банковій зараз вважають головною проблемою в контексті наступних президентських виборів.

2 квітня вона писала, що з ініціативи Банкової Блок Петра Порошенка збирається відкликати з Кабінету Міністрів чотирьох членів уряду зі своєї квоти – главу Міністерства фінансів Олександра Данилюка, главу Міністерства аграрної політики Тараса Кутового, а також Насалика і Супрун. Передбачали, що Гройсман змушений буде або погодитися на умову щодо всіх чотирьох, або піти у відставку.

3 квітня парламентський комітет із питань охорони здоров'я схвалив проект звернення до Кабінету Міністрів про звільнення Супрун і більшістю голосів висловив їй недовіру. За словами голови комітету, нардепа від БПП Ольги Богомолець, причиною для звільнення глави МОЗ назвали "гостру суспільну напругу, яка виникла у зв'язку зі зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості".

4 квітня Гройсман подякував Супрун за проведені нею реформи та дорікнув політикам, які критикують главу МОЗ, за цинізм і спроби піару. Сама глава МОЗ не вірить, що в Раді досить голосів для її відставки. Вона підкреслила, що її підтримують Гройсман і Порошенко, тому звільнятися не планує.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...