Інтриги скреп: Спецслужби РФ могли навмисне "зливати" радіопереговори про ситуацію в Керченській протоці, щоб дискредитувати українську розвідку

Російські спецслужби 28 листопада повторно передавали дані каналами зв'язку, інформацію з яких оприлюднила 26 листопада українська сторона.

Ігор Гуськов. Фото: ssu.gov.ua.

Російські спецслужби могли навмисне "зливати" радіопереговори про ситуацію в Керченській протоці, щоб потім дискредитувати українську розвідку і Службу безпеки України. Про це заявив глава апарату Служби безпеки України Ігор Гуськов, повідомляють Патріоти України.

За його словами, російські спецслужби 28 листопада повторно передавали дані каналами зв'язку, інформацію з яких оприлюднила 26 листопада українська сторона. "Будь-яка спецслужба, коли супротивник розкриває можливість прослуховування її співробітників, одразу змінює канали зв'язку або переходить на шифрований режим. Схоже, що росіяни, які намагаються дотримуватися цього правила на Донбасі, цього разу ніяк не реагують.

У нас дві версії. І підкреслю, що ця ситуація для нас на сьогодні є загадковою. Перша версія: ми припускаємо, що це зроблено навмисно, а самі радіопереговори – спектакль, і роблять це, щоб навмисним "зливанням" інформації підштовхнути Головне управління розвідки Міноборони України або СБУ до її оприлюднення як доказів злочинних дій Кремя. У цьому випадку ми не відкидаємо, що спецслужби РФ можуть миттєво випустити сюжет про те, як було підготовлено спектакль. У підсумку – дискредитація українських спецслужб і недовіра до всіх матеріалів радіоперехоплення, які вже було оприлюднено раніше", – сказав Гуськов.

Він додав, що є і друга версія. "Хочемо відразу зазначити, що не плануємо займатися тролінгом, коли 24 українці перебувають у полоні російських спецслужб. Але не відкидаємо, що нехтування правил протидії радіорозвідки з боку окремих представників російських спецслужб може бути пов'язане або з примітивізмом у роботі, або зі звичайною дурістю... У цьому разі перехоплені радіопереговори свідчать, що спецслужби РФ намагаються відновити акустичну обстановку, у якій відбувався таран українського судна: від російського офіцера на борту корабля "Дон" домагаються гучності, яка була близькою до реальних переговорів від 25 листопада. Це необхідно для фальсифікації нового запису розмови, щоб завуалювати російський напад. Наприклад, як відповідь на нібито збройну провокацію з боку українських кораблів", – заявив представник СБУ.

Він зазначив, що такі методи неодноразово використовували російські спецслужби, аби приховати злочини на Донбасі. Водночас Гуськов зазначив, що можуть бути й інші причини таких дій спецслужб РФ.

Джерело: Гордон

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...