"Йоббік" буде в шоці: У столиці угорців Закарпаття дислокуватиметься не батальйон, а ціла бригада ЗСУ і ще одна поблизу

У Береговому розмістять 128-му окрему гірсько-піхотну бригаду та 10-ту гірсько-штурмову бригаду Збройних сил України.

Берегове. Фото: Enter.Lviv.ua.

У Береговому Закарпатської області планують розмістити дві бригади, одну з яких по поверненні Криму планують розмістити на півострові. Про це розповів 5 каналу радник президента та міністра оборони України Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

За його словами, у Береговому розмістять 128-му окрему гірсько-піхотну бригаду (базується в Мукачевому) та 10-ту гірсько-штурмову бригаду (Коломия в Івано-Франківській області) Збройних сил України.

"Логістично задумано, що коли ми повернемо Крим, то 10-та гірська бригада буде розміщуватися в Криму. Але поки що мова про те, щоб нам її розмістити там, де в нас є гори, щоб було, де тренуватися", - розповів він.

Зазначимо, йдеться про відновлення військової частини, яка діяла в Береговому до 2003 року. Бірюков також відреагував на критику з боку Угорщини через плани відновлення у Береговому військової частини ЗСУ. Він вважає, що "думка сусідів на цю тему навряд чи буде дуже врахована", адже "всі ці роки сусідні країни нам диктували, де нам взагалі розміщувати військові частини".

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...