Ішов третій рік війни... : Посадовці "Укроборонпрому" викрали майже 300 мільйонів гривень

В рамках оборонного замовлення чиновники виводили гроші через конвертаційні центри, діяльність яких припинили СБУ, ГПУ, ДФС та поліція.

"Укроборонпром" вивів у тінь майже 300 мільйонів гривень. Фото: economics.unian.net.

Тіньовикам від оборонки інкримінують майже 300 мільйонів гривень викрадених бюджетних коштів. Про це твердить автор статті у виданні DT.UA , передають Патріоти України.

За даними податківців, прокуратури, поліції і СБУ, послугами конвертаторів коштів на сьогодні користувалися понад 30 підприємств ДК "Укроборонпром", а тіньовикам від оборонки слідчі органи інкримінують майже 300 мільйонів гривень викрадених бюджетних коштів.

"Державні кошти, які надійшли на підприємства "Укроборонпрому" в рамках оборонного замовлення, переганяються підприємствам — постачальникам обладнання та комплектуючих. Ті у свою чергу перераховують ці гроші іншим фірмам, які існують тільки на папері і жодної господарської діяльності по суті не здійснюють. Надалі через карткові рахунки фізичних осіб або фізосіб-підприємців бюджетні кошти оготівковуються", – пояснює видання.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...