Ісламофашизм в Росії: Путін вже побоюється Кадирова, - ЗМІ

Ситуація у відносинах між господарем Кремля і Кадировим, який виходить з-під контролю Москви, стає все більш нестабільною.

Мітинг на підтримку Кадирова. Ілюстрація:prportal.com.uaУ Росії відбувається підйом ісламофашизму, а президент країни Володимир Путін вже побоюється глави Чечні Рамзана Кадирова. Про це пише французьке видання Mediapart, передають Патріоти України з посиланням на ИноСМИ.

Так, на думку журналіста Рауля Олів'є, ситуація у відносинах між главою Кремля і Кадировим стає все більш нестабільною.

"Кадиров все більше виходить з-під контролю, у тому числі і свого вождя Володимира Путіна. Після вбивства Нємцова (Кадиров думав, що догодить начальнику, але тому явно не припав до душі такий "подарунок"), вони обидва подвоїли число охоронців і, схоже вже побоюються один одного. Їх влада залежить один від одного. Виникає все більше питань про те, хто васал, а хто пан", - пише він.

Як стверджує журналіст, глава Чечні явно мітить на більш високий пост.

"Схоже, чеченського царька вже не задовольняють перекази величезних коштів з федерального бюджету в казну республіки, яка, до речі, часто грає роль його гаманця. Регіональні рамки здаються йому занадто вузькими, він явно мітить на федеральний або навіть міжнародний рівень", - вважає Олів'є.

Рауль впевнений, що недавній мільйонний антиопозиційний мітинг в Грозному є проявом підйому ісламофашизму в Росії, підтримуваного урядом, що, у свою чергу, розвіює ілюзії з приводу суті російського військового втручання в Сирії.

"Мова може йти про порятунок одного тирана, про демонстрацію сили по відношенню до НАТО, зміцнення позицій на переговорах по Донбасу, рекламу російської зброї, про навчання з малими витратами або використання боєприпасів з вичерпаним терміном придатності (Путін сам публічно це визнав). Але тільки не про боротьбу з ісламофашистським терором, оскільки він же зараз квітне пишним цвітом на території самої РФ і отримує підтримку в російському уряді ", - підсумував Рауль Олів'є.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...