Кабмін Гройсмана: Стало відомо, яку посаду може отримати Саакашвілі, - ЗМІ

За деякими даними, з головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі ведуть переговори з приводу призначення його главою Адміністрації президента.

Михайло Саакашвілі. Фото: dumskaya.net.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко і міністр культури В'ячеслав Кириленко, найімовірніше, залишаться в новому Кабінеті Міністрів, який планує очолити спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, якого розглядають як основну кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України, а глава ОДА Михайло Саакашвілі може зайняти пост глави Адміністрації президента. Про це повідомляється в матеріалі Української правди, передають Патріоти України.

Відзначається, що словацький політик Іван Міклош точно не очолить Міністерство фінансів - на посаду глави відомства поки немає кандидатури. Як очікується, Міністерство молоді та спорту продовжить очолювати Ігор Жданов. Міністри внутрішніх справ, юстиції, культури, освіти та інфраструктури - квота партії Арсенія Яценюка "Народний фронт".

На посаду міністра освіти активно пропонують Лілію Гриневич, а Юлія Ковалів розглядається як кандидат на міністра економіки. Видання повідомляє, що в Міністерство інфраструктури пропонується кандидатура Максима Бурбака, але його також може очолити і Володимир Омелян, нинішній заступник Андрія Пивоварського. На міністра охорони здоров'я просувають Дмитра Шимківа, але він нібито не хоче йти в уряд. Відомо, що раніше його просували на віце-прем'єра або, якби Кабмін очолила Наталія Яресько, - на віце-прем'єра по АТО.

За даними видання, депутата Іванну Климпуш-Цинцадзе можуть запропонувати на пост віце-прем'єра з євроінтеграції. Також віце-прем'єром може стати хтось із оточення чинного голови Верховної Ради. Разом з цим, за деякими даними, з головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі ведуть переговори з приводу призначення його главою Адміністрації президента в разі відходу діючого глави АП Бориса Ложкіна в Кабмін.

Операція була вдала: Дрони СБУ вразили НПЗ та електропідстанцію у двох областях Росії

понеділок, 13 травень 2024, 12:27

Цієї ночі дрони Служби безпеки України активно працювали в Липецькій та Бєлгородській областях РФ. Внаслідок атаки палала на нафтобазі "Осколнафтопостачання" біля міста Старий Оскол та на підстанції "Єлецька" потужністю 500 кВ. Про це розповіли джерела...

Окупанти кинули багато сил на захоплення Очеретиного: Військовий розповів, що відбувається

понеділок, 13 травень 2024, 11:50

Країна-агресор Росія кинула багато сил на захоплення села Очеретине в Покровському районі Донеччини. Ворог стрімко просувався на цій ділянці Авдіївського фронту, але наразі його дії застопорилися. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в ...