Кадрові перестановки Путіна: В Кремлі будуть шукати нового прес-секретаря

Пєскову пророкують призначення послом РФ в США.

Дмитро Пєсков. Фото: ЖЖ.

Дмитро Пєсков незабаром може піти на підвищення. У ЗМІ заговорили про те, що російський президент хоче призначити свого прес-секретаря новим послом Росії в США. Таку інформацію розповсюдив "Собеседник", посилаючись на джерела в МЗС Росії, повідомляють Патріоти України.

Видання пише, що багато російських чиновників з вищих ешелонів влади висловили намір піти з державних постів і отримати посаду посла.

"Пєсков вже явно переріс посаду прес-секретаря, йому вже 50, так що інформація про його переведення в Штати може бути цілком достовірною", - пише видання.

Крім того, в матеріалі йдеться, що Пєсков не раз за останній час в колі близьких друзів говорив про те, що хоче поміняти місце служби.

Дмитро Пєсков починав свою кар'єру на посаді російського посла в Туреччині і він є професійним дипломатом.

Політолог Станіслав Бєлковський вказав на важливу деталь під час візиту Пєскова на відкриття в Нью-Йорку чемпіонату світу з шахів, що якраз збігся із завершенням виборів президента США.

"Для Пєскова це призначення було б безсумнівно підвищенням. Пєсков користується абсолютною довірою Путіна і неспроста поїхав "понюхати повітря" в США на шаховий турнір. Тут збиралися ключові фігури політикуму, з якими можна поговорити на серйозні теми в неформальній обстановці ", - розповів Бєлковський.

Додамо, розмови про нову посаду Пєскова з'явилися ще в середині жовтня.

Тоді в Росії заговорили про те, що після відставки 70-річного Юрія Ушакова з посади помічника Путіна Пєсков може стати послом в одній з європейських країн. Питання по Ушакову обіцяють вирішити найближчим часом.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...