Кадрові зміни в уряді: стало відомо, хто підкрадається до Яценюка впритул - ЗМІ

На посаду першого віце-прем'єра з широкими повноваженнями розглядається кандидатура Віталія Ковальчука, який на останніх парламентських виборах керував виборчим штабом Блоку Петра Порошенка​.

Віталій Ковальчук. Фото:tyzhden.ua

На лютий заплановані серйозні кадрові перестановки в Кабміні. Так, на посаду першого віце-прем'єра з широкими повноваженнями розглядається кандидатура Віталія Ковальчука. Про це Українській правді повідомили співрозмовники в УДАРі, інформують Патріоти України.

За їхніми словами, президент Порошенко активно вмовляє лідера партії, Віталія Кличка, у якого зіпсувалися стосунки з Ковальчуком, підтримати його на цю посаду. При цьому інші джерела в партії кажуть, що сам Ковальчук хоче отримати посаду першого віце-прем'єра.

Інформацію про те, що Ковальчука просувають на посаду віце-прем'єра підтвердили і в Адміністрації президента. "Ми знаємо, що Кличко давно просить звільнити Ковальчука з АП", - додало джерело.

Передбачається, що Ковальчук буде курувати в уряді економічний блок. В адміністрації це обґрунтовують необхідністю спростити координацію між урядом і президентом. Зазначимо, Ковальчук у 1993 році закінчив юридичний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю Правознавство.

У 2011 році здобув другу вищу освіту за спеціальністю Державне управління в Національній академії державного управління при президентові України.

На останніх парламентських виборах Ковальчук керував виборчим штабом Блоку Петра Порошенка.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...