Метод Ковальчука: Як дружині першого заступника глави АП підфартило придбати будинок на Печерську за... 78 тисяч гривень (фото, відео)

Юристи переконані: ланцюжок операцій по відчуженню будинку нагадує схему рейдерського захоплення майна.

Олена і Віталій Ковальчуки. Фото: Схеми.

Дружина першого заступника глави АП Віталія Ковальчука Олена отримала 2 дві земельні ділянки і будинок в Царському селі (Печерський район Києва) за 78 тисяч гривень, при оціночній вартості в 130 мільйонів гривень. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», передають Патріоти України.

Раніше 2 земділянки загальною площею 0,1 гектара і будинок площею 848 квадратних метрів знаходилися у власності бізнесмена Вадима Блошко. Саме він розповів журналістам про те, що в січні цього року рейдери захопили будівлю і землю на користь сім'ї впливового чиновника з Адміністрації президента.

Журналісти відразу ж зателефонували Віталію Ковальчуку, щоб домовитися про інтерв'ю і все з'ясувати.

Однак почувши питання, він просто кинув трубку. Оскільки така реакція Віталія Ковальчука журналістам здалася підозрілою, і більше на дзвінки він не відповідав, журналісти вирішили разом з юристами досліджувати документи та історію будинку на вулиці добровольчих батальйонів і перевірити, чи дійсно відбулося захоплення майна і має до цього відношення Віталій Ковальчук.

З 2003 року майно перебувало в оренді посольства Греції, а з 2008 року - в заставі у «Банку Форум» під кредит батька Вадима Блошко Миколи.

Після введення тимчасової адміністрації «Банк Форум» відмовився приймати наявні гроші з рахунків Миколи Блошко як зарахування кредиту, і продав право вимоги боргу на 47 мільйонів гривень товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія« Ратіо Інвест ».

29 жовтня 2016 року «Ратіо Інвест» звернулася до нотаріуса в місті Дніпре з проханням зареєструвати продаж ділянок і вдома Вадима Блошко фірмі «Каунт-О». Оскільки будинок не перебував у власності «Ратіо Інвест» і на майно було накладено судові заборони, нотаріус відмовив.

«Ратіо Інвест» звернулася до Бабушкінського суду Дніпра, і суддя Шевцова зобов'язала нотаріуса зареєструвати продаж майна фірмі «Каунт-О». Вадима Блошко на суд, який стосувався його майна, не запросили.

«Уже через місяць стало ясно, для кого готували будинок. ТОВ «Каунт-Про» перейшло під контроль Олени Ковальчук. Дружині першого заступника глави Адміністрації Президента контроль фірми, яка володіє майном в Царському селі на 130 мільйонів гривень, обійшовся всього в 78 тисяч гривень. Стільки коштувало 2/3 частки компанії », - пишуть журналісти.

Юрист Богдан Боровик розповів журналістам, що цей ланцюжок операцій дійсно нагадує схему захоплення майна.

Міністерство юстиції України видало наказ від 15 лютого 2017 року про скасування рішень про перереєстрацію майна на ТОВ «Каунт-О». Однак цей наказ не виконаний, він заперечується в декількох затяжних судових процесах.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...