Кадри, які вирішували все: Головного кадровика "Укрзалізниці" звільнили за звинуваченнями в корупції (відео)

В “Укрзалізниці” з посади начальника Департаменту управління персоналом і соціальної політики ПАТ звільнена Ірина Михальченко.

Головний офіс "УКрзалізниці". Фото: Телеграф.

«Укрзалізниця» як основна транспортна артерія України і найважливіша частина всередині Міністерства інфраструктури є ареною боротьби корупційних політичних кланів, кланів олігархів за грошові потоки. Тому вони завжди були зацікавлені в тому, щоб в кадровій службі були контрольовані і керовані ними люди. Саме такою людиною і є Ірина Михальченко. Про це пише політичний діяч і екс-заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, передають Патріоти України з посиланням на Facenews.

Після оголошення про звільнення Ірина Іванівна визнала за необхідне піти на лікарняний. Михальченко працює в УЗ дуже давно, вона працювала до цього в Південно-Західній залізниці і була звідти звільнена після того, як отримала 4 догани. Незважаючи на рішення судів, якимось дивним чином вона опинилася в «Укрзалізниці» вже в адміністрації і займалася там кадрами.

Ірина Іванівна є дружиною пана Політикіна, на якого заведено кримінальні справи, тому що він, будучи керівником найбільшого заводу всередині УЗ АЗРС (Запоріжжя), допустив порушення, які потягнули фінансові втрати для УЗ і є на сьогодні предметом кримінальних проваджень.

«Сам факт того, що наказ про звільнення Михальченко був прийнятий одноголосно, хоча і трапився із запізненням на рік, я оцінюю позитивно. Нове керівництво УЗ, поляки, повинні були швидко зрозуміти, в чому справа. Перше, що потрібно було міняти - це кадри всередині УЗ», - зазначає Шульмейстер.

«Всю цю ситуацію не можна залишати безкарною. Дуже важливо, щоб ті люди, які займаються кадровою політикою всередині держкомпанії були незаангажовані, не фінансувалися ніким ззовні і захищали інтереси держави. Я вже говорив про те, що «Укрзалізниця» є джерелом корупції в розмірах близько 2 мільярдів втраченого або недоотриманого прибутку для «Укрзалізниці». Саме тому компанія має зношену інфраструктуру і створює небезпеку для наших громадян », - говорить експерт.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...