Кадри Трампа: Пентагон може очолити генерал, який закликав розібратися з Кремлем за Крим та Донбас - ЗМІ

Головним претендентом на важливу посаду вважається відставний генерал морської піхоти Джеймс Меттіс.

Джеймс Меттіс. Фото:Postimees

Новообраний президент США Дональд Трамп розглядає кандидатури кількох відставних генералів на посаду глави Пентагону. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України за матеріалами Європейської правди.

Головним претендентом на посаду вважається відставний генерал морської піхоти Джеймс Меттіс. Очікується, що він зустрінеться з Трампом у суботу у складі групи претендентів на міністерські посади в майбутній адміністрації.

Видання Голос Америки нагадує, що Меттіс критикував Барака Обаму за недостатню військову підтримку союзників, заявляв, що Америка страждає на "стратегічну атрофію" та називав агресію Росії проти України у Криму та на Донбасі "значно гострішою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС.

Він також вказував, що метою дій президента РФ Володимира Путіна є розкол НАТО.

На пост глави Пентагону також претендують колишній командувач військами в Іраку і Афганістані генерал армії Джек Кін, який був радником у передвиборчому штабі Трампа, колишній генерал армії Девід Петреус, колишній сенатор від штату Міссурі Джим Талент, а також сенатор від Арканзасу Том Коттон.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно