"Как страшно жить": Путін розповів, як в Україні і країнах Балтії "залякують і тероризують" росіян

За його словами, для деяких росіян нібито "з політичних мотивів встановлюються заборони на професії".

Путін розповів росіянам, як їх усюди "принижують". Фото: ТАСС.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що в Україні, країнах Балтії та інших державах "залякують і тероризують" росіян. Про це він розповів на Всесвітньому конгресі російських співвітчизників в Москві, передають Патріоти України.

"Переписується історія, ведеться боротьба з пам'ятниками, з російською мовою, людей залякують і просто тероризують, природне для кожної людини прагнення зберегти своє національне коріння оголошується злочином, сепаратизмом. Право на свободу слова, на збереження своїх традицій грубо зневажається", – розповів Путін.

За його словами, для деяких росіян "з політичних мотивів встановлюються заборони на професії". Російський президент пообіцяв "рішуче захищати ваші права і інтереси" тих, хто відчуває на собі "наслідки такого жорсткого тиску".

"Ситуація в світі непроста, збільшуються напруженість і непередбачуваність, підриваються основи міжнародного права, руйнуються багаторічні домовленості між державами. У хід йдуть і русофобія, на жаль, і інші форми крайнього агресивного націоналізму", – сказав Путін.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...