Кандидати вже на розгляді: У Порошенка назвали умови, за яких Яценюк залишиться прем'єром

Спочатку парламент повинен заслухати звіт уряду, після якого вже будуть приймати спільне рішення.

Арсеній Яценюк і Юрій Луценко. Ілюстрація:www.slovoidilo.ua

Народний депутат Юрій Луценко заявив, що подальше перебування прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на своєму посту буде залежати від звіту уряду у парламенті. Про це заявив лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" у коментарі журналістам, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, спочатку має відбутися звіт уряду, а потім "внесення кандидатур міністрів, а можливо і прем'єр-міністра після цього звіту - все залежить від того, як зал прореагує на звіт уряду".

Луценко зазначив, що в бесіді з депутатами Яценюк заявив, що вважає недоцільною зміну самої структури уряду.

"Щодо кандидатів йдуть розмови. Наша фракція готова зібратися і запропонувати кандидатури для заповнення існуючих вакансій. Зокрема, "БПП" готова запропонувати кандидатури на посади першого віце-прем'єра і міністра транспорту. Але, я вам не скажу, бо рішення ще немає", - зазначив Луценко.

Політик також додав, що "обговорювати прем'єр-міністра зараз немає сенсу - прем'єр-міністр діючий, і наша фракція проти того, щоб дестабілізувати ситуацію і починати якісь домашні війни.

Якщо звіт Арсеній Петрович проведе в парламенті нормально, то він може бути прем'єр -міністром. Але те, що у нього будуть нові міністри - це точно. Якщо ж Арсеній Петрович раптом захоче займатися разом з Медведчуком референдумом, а не звітом, то питання із звичайного може бути будь-яким".

Говорячи про ініціативу Яценюка з приводу необхідності проведення референдуму про ухвалення змін до Конституції та підтримку кількома депутатами цієї ідеї, Луценко зазначив: "На жаль, страуси водяться не лише в Австралії, але і в Україні багато політиків хочуть зайняти позицію страуса, уникнувши необхідності займатися роботою, на яку їх найняли виборці".

Він нагадав, що чинна Конституція чітко визначає, з яких питань може бути проведений референдум.

"І той, у кого свербить зайнятися референдумами, повинен пам'ятати, що, по-перше, це ідея незабутнього Віктора Медведчука (екс-глава АП)", - додав Луценко і нагадав, що свого часу саме Медведчук "протягнув антиконституційний закон про референдум, проти якого свого часу виступала фракція "Батьківщина" і Яценюк.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...