"Казнить нельзя помиловать": У Путіна влаштували опитування серед росіян з приводу Савченко

Опитування тривало з січня по березень 2016 року і, судячи з формулювань, - ще до вироку українській льотчиці.

Жителі Росії виступили проти видачі Надії Савченко. Фотоілюстрація: newstula.ru.

Жителі Росії виступили проти видачі Україні льотчиці Надії Савченко, яку 22 березня засудили в Росії до 22 років позбавлення волі за нібито вбивство російських журналістів на Донбасі. Результати опитування надав Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ), передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Опитування тривало з січня по березень 2016 року і, судячи з формулювань, - ще до вироку української льотчиці.

Майже половина (47%) респондентів заявила, що Надія Савченко повинна відсидіти визначене судом покарання, 28% згодні з обміном льотчиці на росіян, яких судять в Україні, а 2% опитаних запропонували помилувати Савченко.

Більшість росіян (81%) певна, що вона швидше за причетна до інкримінованого їй злочину: обстрілу, в результаті якого нібито загинули російські журналісти.

Також ВЦИОМ попросив жителів Росії, яким відомо ім'я Надії Савченко, відповісти, хто вона, на їхню думку. Серед популярних відповідей - "українська льотчиця" (22%), "коректувальник артилерійського вогню" (19%) і "вбивця двох російських журналістів" (14%).

Як повідомляли Патріоти України, російська влада розглядає можливість обміну Савченко на групу росіян, в тому числі тих, які відбувають покарання в США - Віктора Бута і Костянтина Ярошенка.

Раніше вже були навчання": Євлаш пояснив, чи зможуть F-16 працювати у тандемі зі старою українською авіацією

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:30

Винищувачі F-16 зможуть виконувати маневри у комбінації зі старими бортами української авіації, такими як Су-27, МіГ-29. Подібні навчання вже проводились, передають Патріоти України з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телема...

Кинуть усі сили? Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:28

У росіян справді є план можливого захоплення двох міст - Харкова і Сум. Але українські війська не знають, наскільки ці плани серйозні, передають Патріоти України. з посиланням на командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка ...