Кернес, ймовірно, вже покинув Україну, а Добкін вигнав силовиків з будинку своєї матері, - джерело

Сьогодні, 15 вересня, працівники СБУ та ГПУ проводять обшуки у харківських "господарів життя" - Геннадія Кернеса і Михайла Добкіна.

Сьогодні силовики з обшуками нагрянули до Кернеса і Добкіна. Фото: ВВС.

Рано вранці 15 вересня силовики нагрянули в будинок харківської міськради, будівля готелю "Національ", де живе міський голова Геннадій Кернес, а також до наближених до нього людей. СБУ і представники ГПУ також прийшли в будинок матері нардепа Михайла Добкіна. Журналіст, глава харківського Євромайдану, Володимир Чистилін каже, що вся операція проводиться під великим секретом, передають Патріоти України.

"Харків давно вже не бачив такої кількості спецназу, який знаходиться в центрі. Це кілька об'єктів. З 07:00 до 11:00 проходили обшуки в готелі "Національ", в міськраді, мерія повністю оточена - всі входи - виходи, все під великим секретом. За інсайдерською інформацією [Кернес], швидше за все, покинув не тільки Харків, але й територію України", - каже Чистилін.

За його словами, останні 10 років на кожній сесії міськради роздавали землю.

"Це колосальні суми. Один із співробітників, "Альфа" на нього вийшла, це колишній прокурор Харкова Євген Попович, за моєю інформацією, він кришував всі ці обороти, які проводила влада Добкіна і Кернеса.

За 10 років все настільки корумповано, що тут всі профільні управління. Це десятки людей, які можуть підозрюватися. Ми очікуємо досить серйозних рухів тіла, якщо це не піар-акція Луценка. Всі добре пам'ятають, як 10 років тому вже намагалися заарештувати Кернеса ... ", - коментує журналіст.

Він упевнений, що Геннадій Кернес спробує домовитися з владою.

Тим часом Михайло Добкін вигнав силовиків з дому матері. Парламентарій приїхав в квартиру і показав прописку. Відповідно до закону житло депутата вважається недоторканним.

Раніше повідомлялося, що в харківській міськраді обшуки назвали політичним замовленням. Чиновники мерії впевнені, що глава ГПУ Юрій Луценко намагається звести давні рахунки з Геннадієм Кернесом.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...