Хіти тижня. А так ховався! У Дубаї затримали екс-міністра Рудьковського - ЗМІ

При затриманні у екс-нардепа знайшли багато паспортів різних країн.

Микола Рудьковський. Фото:Гордон

Екс-міністр транспорту і зв'язку часів президентства Віктора Ющенка, екс-нардеп від Партії регіонів (2012-2014) Микола Рудьковський затримувався в Дубаї міграційною службою ОАЕ за підроблений іракський паспорт. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел, зазначають Патріоти України.

За словами джерел, затримання відбулося в перших числах квітня, і аж до 20-х чисел екс-регіонал перебував у місцевій в'язниці. Нинішній статус Рудьковського в справі приховується.

При цьому після того, що сталося екс-нардеп за допомогою в українську консульську службу не звертався, оскільки - за відомостями близьких до нього осіб - не планує повертатися в Україну, де не з'являвся з 2014-го року.

За наявною інформацією, Рудьковський був затриманий нібито за підроблений іракський паспорт, при цьому - в процесі затримання - у нього виявили також кілька паспортів інших країн.

Українську "біометрику" екс-міністр отримав в одній з європейських країн (в українському посольстві) в 2017 році. До того моменту, у нього на руках було два вітчизняних закордонних паспорти (обидва видані в 2012 році), один - з «шенгеном», другий - з американською візою типу B2 (звичайною туристичною). У момент отримання "біометрії" один з них (той, що містив "шенген") - був, відповідно до вимог законодавства, вилучений. При цьому в другому паспорті містилася діюча іракська віза, яка кілька разів використовувалася.

Відзначимо, ще в 2013 році ЗМІ писали про те, що Рудьковський має намір зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані. Однак з нафтовидобутком у екс-міністра не склалося через розбіжності з урядом автономії. Разом з тим, повідомляється, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.

Також у колишнього нардепа були проблеми з українськими правоохоронцями - він був оголошений в розшук "Інтерполу", проходячи по справі про викрадення екс-глави ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, компанії, серед власників якої значилися свого часу Микола Рудьковський і ще нинішній депутат від "Опоблоку" Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського.

Однак в той час, як Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін, Рудьковський був знятий з розшуку "Інтерполу". Інформація про те, чи зберігається його «картка» у всеукраїнському розшуку зараз, перевіряється. Видання також намагається зв'язатися з братом Рудьковського Сергієм (в даний час телефон недоступний) для отримання коментаря.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...