Хіти тижня. Бацька реально перелякався за батьківщину: Турчинов розповів, чому друг-Лукашенко скасував візит до Росії на час маневрів "Захід-2017"

Олександр Лукашенко не просто так скасував свою поїздку до Росії та прийняв рішення спостерігати за навчаннями виключно на полігоні у Білорусі.

Олександр Лукашенко. Фото: РБК.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє, що президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував свій візит до Росії для інспекції російсько-білоруських навчань «Захід-2017» через зухвалу поведінку російських військових щодо громадян Білорусі. Про це повідомили у прес-службі РНБО України, передають Патріоти України.

За словами Турчинова, найбільші за обсягом військові маневри навчань «Захід-2017» були заплановані на 18-20 вересня на полігонах у Ленінградській, Калінінградській і Псковській областях Росії. Крім того, активні маневри сплановані на території Білорусі – на полігонах "Борисівський" та "Брестський".

«Передбачалося, що у ході фінальної частини навчань президенти Російської Федерації та Республіки Білорусь спільно відвідають один із полігонів, розташований на території Росії. Однак внаслідок зростання протестних настроїв у Білорусі, пов’язаних із проведенням навчань "Захід-2017", через зухвалу поведінку російських військовослужбовців щодо громадян Білорусі, президент Олександр Лукашенко скасував свою поїздку до Росії та прийняв рішення спостерігати за навчаннями виключно на полігоні у Білорусі», - підкреслив Турчинов.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...