Хіти тижня. "Чемодан, вокзал, Росія!": З України видворили російську пропагандистку

СБУ прийняла рішення про примусове вислання в РФ журналістки "Росія-1" і "Росія-24" Марії Князєвої, яка працювала в Україні під псевдонімом "Саушкіна".

Марія Князєва (Саушкіна). Фото: Слово и Дело.

Служба безпеки України (СБУ) примусово вислала в Російську Федерацію журналістку Марію Князєву, яка працює на пропагандистські ЗМІ "Росія-1" і "Росія-24". Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

За даними СБУ, Князєва працювала в Україні під псевдонімом "Саушкіна". Вона займалася збором матеріалів для підготовки пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

"Росіянка, використовуючи зв'язки з проросійсько налаштованими представниками українських ЗМІ та експертами, збирала інформацію про ситуацію в державі, діяльність вищих органів влади, силових структур нашої держави. Ці дані використовувалося нею для тенденційного висвітлення ситуації в Україні", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в рамках протидії втручанню країни-агресора в український медіа-простір і локалізації загроз в інформаційній сфері Князєву примусово вислали на територію РФ. Крім того, їй заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...