Хіти тижня. "Для Путіна завдання максимум - повернути Київ у сферу російського впливу": Політолог пояснив, у чиїй перемозі на виборах-2019 в Україні зацікавлений Кремль

За словами політолога, Путіну у Києві потрібна влада, яка буде більш договіроздатною і готовою працювати за схемою: ми погоджуємося на російський сценарій по Донбасу, а Крим відкладаємо на колись, не відомо, на коли.

Путін прагне повернути Україну у сферу російського впливу за будь-яку ціну. Ілюстрація:Багнет

Росії потрібно, щоб за підсумками президентських і парламентських виборів до влади в Україні прийшли ті сили, які погодяться з виконанням кремлівського сценарію на Донбасі і відмовляться вимагати повернення окупованого Криму. Про це заявив політолог Євген Магда на Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"Під час своєї нової президентської каденції, яка тільки недавно почалася, Путін хоче вирішити українське питання. Це для нього завдання максимум - повернути Україну в сферу російського впливу", - підкреслив експерт.

При цьому він підкреслив, що російський диктатор прагне "вирішити українське питання" в політичній і дипломатичній площині, а не у військовій, оскільки під час операцій в Іловайську і Дебальцевому росіяни зазнали значних людських втрат і "російська державна машина докладала чимало зусиль - і організаційних, і фінансових - для того, щоб позакривати роти і не дати цим темам вийти на рівень федеральних медіа і, перш за все, виплеснутися за кордон".

"Тому для Росії найбільш сприятливий сценарій - зміна влади на президентських і парламентських виборах (в Україні - ред.). Це не означає, що в Києві піднімуть російські прапори, але тут їм потрібна влада, яка буде більш договіроздатною і готовою працювати за схемою: ми погоджуємося на російський сценарій по Донбасу, з добрими намірами виключно, а Крим відкладаємо на колись, не відомо, на коли", - пояснив Магда.

Як відомо, чергові вибори глави Української держави відбудуться 31 березня 2019, тобто вже менше, ніж через 1 рік.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...