Хіти тижня. ​"Драконівські" санкції США, або Дайте Меркель корвалолу: Дістанеться і "Північному потоку-2"

Всі з нетерпінням чекають 22 серпня, коли Конгрес США почне розглядати безпрецедентний пакет Санкцій проти режиму Путіна і пов'язаних з ним країн, компаній та осіб.

До більшості росіян, як і усього світу, лише зараз стало доходити, наскільки розлютив Путін американський істеблішмент «гельсінським приниженням» та черговими свідченнями безперервного втручання у внутрішні справи США. «Американський орел» розгорнув крила і видав войовничий клич, погрожуючи порвати знахабнілу та підступну «Моську» і боляче дзьобнути колаборантів «Імперії Зла» навіть з лав своїх союзників, зазначають Патріоти України.

Москві залишається сподіватися тільки на те, що Трамп якось пом’якшить удар. Хоча повністю відвернути його не законодавчо не в силах, тим більше у такому хиткому стані, в котрому він перебуває.

Отже, як вже повідомлялось, група сенаторів США підготувала законопроект "Акт щодо захисту американської безпеки від агресії Кремля 2018". Цей 100-сторінковий документ містить в собі ризики як для будівництва російських експортних газопроводів, в тому числі Північного потоку-2, так і для нових інвестицій в сировинні стартапи.

Проект зобов'язує президента США Дональда Трампа ввести санкції стосовно осіб, які будуть інвестувати в закордонні "енергетичні проекти", підтримують російські держкомпанії та "навколодержавні (parastatal) російські утворення". Поріг допустимих інвестицій, згідно проекту, становитиме $ 250 млн.

Механізми для реалізації цього положення пропонується запозичити з CAATSA (Про протидію противникам США за допомогою санкцій). Допускається арешт платежів на адресу підсанкційних осіб, їхніх активів, введення заборони на боргове фінансування і укладання контрактів.

Також документ передбачає посилення санкцій стосовно нафтового сектора. Заборона може бути поширена на будь-які видобуваючі проекти, тоді як раніше він стосувався шельфових ділянок і сланцевих родовищ.

Однією з найбільш вразливих сфер виявляється і поставка нафтовикам програмного забезпечення. Законопроект забороняє надавати товари, послуги та технології, а також фінансову підтримку нафтовим компаніям з Росії.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...