Хіти тижня. Флот посилюється: Американські фрегати та українські "Лані", що незабаром мають поповнити ВМС

​Схоже на те, що морська складова «гібридної війни» теж обертається проти її ініціатора. Вже знайома з 2014 року стратегія Путіна влізти «однією ногою», щоб глянути як далі буде, не приносить бажані дивіденди російському агресору

Фрегати типу Oliver Hazard Perry

На підході санкції ЄС, а також збільшення міжнародної допомоги українським ВМС. – Дуже коштовні складовій оборони, котру Україна самостійно розбудовувала б десятки років до оптимального стану, зазначають Патріоти України.

Так стало відомо, що США вже офіційно запропонували Україні передачу двох військових фрегатів типу Oliver Hazard Perry в якості військово-технічної допомоги. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив адмірал, командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Ігор Воронченко. Обидва судна були виведені зі складу американського флоту у 2013-2015 роках. Наразі пропозиція США продовжує доопрацьовуватися обома сторонами.

"Ми прораховуємо безпосередньо, як ми будемо приймати, у якому стані, що для цього потрібно, скільки вони коштуватимуть. Приблизно 25 мільйонів доларів США коштує щорічна експлуатація такого типу фрегата з урахуванням заробітної плати екіпажу, його ремонту. Вони нам потрібні, але ж такого типу кораблі потрібні на перспективу. І зараз всі ці пропозиції нами уважно проробляються", — сказав Воронченко. Вартість корабля становить 30% від усіх витрат, ще 60-70% — на утримання, модернізацію та утилізацію судна.

Як відомо сторони вже домовились про передачу українській стороні двох потужних патрульних суден класу "Айленд", котрі мають стати стати у стрій ВМС 2019 року.

Крім того, Військово-морські сили України чекають на оновлені, модернізовані ракетні катери типу "Лань". У комплектацію внесли суттєві зміни, розповів адмірал Воронченко.

"Ми врахували і висунули такі вимоги, тактико-технічне завдання, з проектування — більше підняли планку з тактико-технічних даних. Здебільшого це стосується швидкості корабля, мореплавства такого катера, здатності діяти як у прибережній зоні, так і у виключно морській економічній зоні", — розповів адмірал.


"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...